Tilbud på led lys

LED lys på tilbud 

LED lys findes i et væld af former og farver. Man kan både finde LED strips til ophængning, eller som stearinlignende lys, der ligner ægte stearinlys til forveksling. Du finder masser af LED lys hos mange af de forhandlere vi har lige her på siden! 

LED lysene er en hurtig og nem løsning til give rummet et løft med masser af hygge. Ønsker man f.eks. bloklys, der ikke har en brændetid og som ikke soder eller udleder skadelige partikler, kan man med fordel købe LED lys. Disse kan netop lyse i meget længere tid end et lys af ægte stearin, og ofte også har en livagtig og bevægelig flamme, så det ser realistisk ud. 

Lyskæder er indenfor de seneste år også blevet rigtig populære, da de kan skabe en rigtig hyggelig stemning f.eks. i soveværelset, da man kan ændre farven som man ønsker sig. LED bånd eller LED tape har den smarte fordel, at man kun ser lyset og ikke selve båndet med det blotte øje. Derfor er det en hyggelig detalje der er nem at tilføje på sit værelse eller i andre rum i hjemmet. Skab en smuk farveoase og stemning i lige den farve du er i humør til, og skru op og ned for lysstyrken som du behager. 

Man kan med fordel også vælge LED pærer frem for de andre pærer på markedet, da de er mindre brandfarlige end glødepærer, og udgiver ikke ligeså meget varme. Derudover er farvegengivelsen også en del bedre end sparepærer, og så er de desuden super energivenlige. 

Om det er bloklys, lyskæder eller pærer du er ude efter, kan du finde det hele lige her på siden! Tjek vores prisoversigt og match priser på tværs af forhandlere. Tag et kig hos byggemarkederne, f.eks. Harald Nyborg eller jem & fix, som er leveringsdygtige i mange forskellige LED muligheder. Du kan også finde flere udgaver hos Daells Bolighus, ILVA eller måske My Home.

Hvad er LED lys?

LED står for 'Light Emitting Diode, hvilket vil sige en lysdiode. Det skal forstås som en elektrisk energi, der bliver omdannet til lys. Lysdioden er den aller simpleste slags halvleder. Det er et stof, hvor der er et overskud af elektroner på den ene side, mens der er huller i den anden side, hvilket skaber en bevægelser fra elektronerne der falder ned i. Dette kan forklares som en frigivelse af fotoner, altså lys. 

Så når du sætter en LED pære til, falder elektronerne ned i hullerne, frigiver fotoner, og skaber lys. Den klassiske glødepære er gearet med en metaltråd, der bliver varmet op af den elektriske energi. Derfor bliver glødepæren varm og kan springe. Dette er modsat meget sjældent med LED pærer. Derfor er glødepæren ikke i blevet produceret i mange år i EU, da LED lys er sikre, og udvikler sig til at blive kraftige og billige at fremstille jo mere tid der går. Udviklingen er konstant, og selvom der gik næsten præcis et helt århundrede fra den første glødepære blev opfundet, til at man opfandt LED, er den moderne proces heldigvis en del hurtigere.  

 

Forhandlere med LED lys 

Du kan finde en masse forhandlere med LED-lys her på siden. Vi har f.eks. forhandlere som: 

  • Jem og Fix
  • Harald Nyborg
  • Elgiganten
  • Bauhaus
  • Imerco
  • Kop og Kande

Og mange flere! Se vores prisoversigt for aktuelle tilbud.

Bliver LED lys varme?
LED lys kan godt blive varme, ja. Som udgangspunkt bliver de varmere jo flere watt, der er i pæren. Det er derfor en god idé, at have sine LED pærer et sted hvor der er ventilation, så varmen kan udledes et sted. Pæren er nemlig lavet til at udstøde varmen, så den ikke ødeligger den indbygget led-chip. Derfor er det godt at have LED-lys i et luftigt rum. Det betyder ikke, at man fuldstændig skal undgå at have et LED bloklys stående på f.eks. badeværelset, men man skal måske genoveje at hænge en stor lampe op med en LED pærer med mange watt. LED pæren holder dog længere end glødepærer og halogenpære og udgiver også meget mindre varme, så man skal ikke bekymre sig om brandfare i samme grad.
Hvordan hænger man LED lys op?

Når man køber en LED lyskæde er den ofte selvklæbende, det vil sige, den er meget nem og hænge op. Dog kan det ske, at båndet ikke klistre sig fast til alle slags flader, og der hører der ofte nogle monteringsklammer med til at fastgøre dem. Lyskæden kan komme i mange forskellige længder, og man kan finde noget til hver smag her på siden. Ønsker man at klippe lyskæden over, er det også muligt, så længe man klipper hvor der er markeret på båndet, og med ca. 5 centimeters afstand pr. klip. 

Det en god idé og klæbe lyskæden et sted det er skjult, så man kun ser lyset, og ikke båndet. Selvom båndet er gennemsigtigt og ofte ikke så synligt, giver det et mere rent udseende, at gemme båndet lidt væk. Derefter skal man blot slutte strøm og fjernbetjening til, og så kan man lege med det ligesom man ønsker. Se udvalget af lyskæder og find de billigste forhandlere lige her på siden.

Hvem opfandt LED lys?
H.J Round var den første til at opdage den såkaldte 'lysdiode' i 1907, da han mærkede hvordan krystallen var kold, og ikke varm ligesom en glødelampe. Derefter er produktet blevet udviklet mere og mere med tiden. Det var først i 1962 man kunne lave menneskeskabte lysdioder, og senere i 1970 blev det opfundet med forskellige farver. Det røde LED lys blev skabt først af ingeniøren Nick Holonyack og få år senere kom det grønne og det blå til. Derefter forstærkede processen sig og man begyndte og skabe et væld af farver og styrker af LED lyset.

Find andre gode tilbud

Support

Hvis du har udfordringer med MineTilbud.dk eller vores app, er du velkommen til at sende os en e-mail på:

kontakt@minetilbud.dk